Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zaterdag, 04 maart 2017 09:35

'Double-style’ Yard Built XSR700 by Rough Crafts

Written by

Om 2017 in echte custom stijl van start te gaan, keert het Yamaha Yard Built programma terug naar de workshops van de Taiwanese master builder Winston Yeh, van het beroemde Rough Crafts. Omdat Rough Crafts in 2015 de lat zo hoog had gelegd met hun indrukwekkende build van de XJR1300 (de Guerilla Four), koos Yamaha hen voor de eerste custom build van het jaar, met als basis de middengewichtkampioen XSR700 van het Sport Heritage-assortiment. 

 

Yambu

Zonder aan het frame te slijpen of te lassen, kon Winston zijn karakteristieke magische stijl de vrije loop laten op de krachtige XSR700 in het middenbereik. Het resultaat is niet één maar twee meesterwerken. Met de eenvoudige vervangingssets wordt de XSR700 in minder dan een uur omgevormd van een café racer straatmachine, de 'Corsa Scorcher', in een scrambler-motor voor offroad terreinen, de 'Soil Scorpion', en omgekeerd. 

Omdat hij een zo veelzijdig mogelijke set wilde samenstellen, ontwierp hij een set kroonplaten die een reeks YZF-R1 vorken kunnen huisvesten, samen met een R1 as, remmen en wielen die ontworpen zijn voor de R1 voorkant. Vervolgens gebruikte hij het achterwiel met hetzelfde ontwerp als voor de 700, om een pasklaar custom voor- en achterwiel met upside-down vorken te verkrijgen. 

yambu2

Voor het bewerkstelligen van het concept 'één motorfiets, twee builds', deed hij een beroep op de volledig instelbare digitale X2E vering met afstandsbediening van de Shark Factory. Hiermee kan de motorfiets in een mum van tijd worden aangepast voor ritten op de weg of voor offroad plezier. 

De café racer versie van deze build is voorzien van ultralichtgewicht carbon wielen van Rotobox en clip- ons van Gilles Tooling, en een Akrapovič titanium uitlaatpijp voor de YZF-R1 maakt de machine prestatiegewijs compleet. 

De scrambler versie is voorzien van lichtgewicht gesmede wielen van Wukawa Industry Co., een handgemaakt plat stuur en een Akrapovič titanium XSR700 hoge buis die is aangepast in trackerstijl. Terwijl de café racer bewondering opwekt met de carburateurkelken, heeft de scrambler waterdichte filters van Sprint Filter, zodat je veilig offroad je gang kunt gaan. Beide builds zijn uitgerust met vertrouwde custom reminstellingen van Beringer. 

yambu1

Het 'Faster XSR' kuipwerkset zelf bestaat uit een kuipwerk volledig in carbon en in één stuk, met daaronder een kleinere aluminium tank, volledig pasklaar zonder enige wijzigingen, vervaardigd door MS Pro.

De Corsa Scorcher café racer heeft verbluffende details, zoals een custom voorpijp op de uitlaat. De remklauwen en rotors zijn standaard XSR onderdelen, die aansluiten bij de Beringer topset. Op de achterzijde is een Wukawa Industry kettingwiel voorzien, met Gilles Tooling achtersets en MS Pro voetsteunen. De MS Pro bedieningselementen zorgen voor een perfecte controle op het stuur, samen met de Rough Crafts custom handvatten en de Rough Crafts stuurverhogers in 'vinstijl'. En er zijn nog meer karakteristieke zelf geproduceerde eigenschappen: de Rough Crafts koplamp met grille, de tankdop en natuurlijk het carbon kuipwerk. Tenslotte wordt de motor zelf geaccentueerd met Rough Crafts carburateurkelken. 

In de Soil Scorpion transformatie zijn de XSR standaard rotor en remklauwen glansrijk vervangen door Beringer onderdelen op de Wukawa Industry gesmede wielen. De nieuwe rijpositie is verbeterd door het karakteristieke Rough Crafts Fighter stuur en de MS Pro bedieningselementen. 

 

Media

More in this category: « 2018 Suzuki GSX-R1100 Tork T6X »