Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

woensdag, 07 december 2016 11:21

De nieuwe Yamaha XSR900 Abarth: Born to be the first

Written by

De Sport Heritage modellen van Yamaha, met hun unieke mix van toonaangevende technologie en iconische stijl, die een eerbetoon is aan de klassieke modellen uit het verleden, blijken een groot succeste zijn onder een groeiende groep rijders die de 'Faster Sons' filosofiewaarderen. Door gebruik te maken van de klassieke ontwerp elementen uit de 60-jarige historie van Yamaha geven modellen zoals de XSR900 de motorrijders van vandaag de kans een eigentijdse motorfiets met een echt karakterte bezitten, maar dan met de modernste technologie en toonaangevende prestaties.

 

2017 YAM XS850AB EU BNS4 ACT 003

Yamaha heeft, meer dan enige andere Japanse fabrikant, de groeiende 'customization' beweging omarmd en in de afgelopen jaren een reeks unieke specials ontwikkeld. Met diverse Sport Heritage modellen als uitgangspunt hebben legendarische motorbouwers zoals Shinya Kimura en Roland Sands een aantal excellente motorfietsen ontworpen waarin hun vaardigheden zijn verwezenlijkt en die iedere motorrijder inspireren om elke Yamaha aan hun wensen aan te passen. Voor de eerste keer hebben wij de samenwerking gezocht met Abarth, een van de meest prestigieuze Italiaanse merken uit de autoracewereld, om in de fabriek een gelimiteerde café racerte bouwen.

De eerste Sport Heritage café racer special.

Abarth is al meer dan 60 jaar actiefin de racewereld, en met zijn Italiaanse ontwerp flair en in de racerij gewortelde DNA sluiten de historie en filosofie van het bedrijf perfect aan bij die van Yamaha. Voor 2017 hebben Abarth en Yamaha samengewerkt aan een spannend nieuw project, de XSR900 Abarth. Een premium café racer special met een opvallend kleurenschema en samengesteld uit een reeks exclusieve, lichtgewicht onderdelen.

2017 YAM XS850AB EU BNS4 STU 001 03

850cc 'CP3' krachtbron

Het hart van deze nieuwe gelimiteerde Yamaha's is een 850cc driecilinder 'CP3' krachtbron die een sterk en lineair koppel levert in het gehele toerentalbereik, een krachtbron die de berijder een opwindende acceleratie en een uitstekende prestatie laat ervaren. Deze krachtpatser, uitgerust met Traction Control en Assist en Slipper clutch (A&S), realiseert onder allerlei omstandigheden een hoge mate van bestuurbaarheid.

Sportieve rijpositie

Een essentieel kenmerk van dit exclusieve nieuwe Sport Heritage model is zijn authentieke café racer rijpositie, waarmee de eenheid tussen motorrijder en machine wordt versterkt en de wendbare en compacte uitstraling van de motor wordt benadrukt.

De XSR900 Abarth, die is uitgerust met een 'swallow' stuur in 'clip-on' stijl en een solozadel dat een sportieve, voorovergebogen rijspositie biedt, is gebaseerd op de kracht van de standaard XSR en transformeert dit model tot een exclusieve café racer.

2017 YAM XS850AB EU BNS4 ACT 001

Carbon bodywork

De compacte en iconische uitstraling van de XSR900 Abarth is geïnspireerd door de specials en hybrides uit de jaren zestig die werden gemaakt door'rockers' die de snelste en coolste motorfiets van de buurt wilden bouwen. Het retro kuipontwerp aan de voorzijde van de XSR900 Abarth contrasteert prachtig met de hightech carbon structuur - en het stijlvolle suède solozadel onderstreept de hoogwaardige kwaliteit van de motorfiets. Om het gewicht van het voorspatbord en de zadelafdekking laag te houden en het sportieve DNA van de motorfiets te onderstrepen, is carbon gebruikt. De machine is verder voorzien van een geïntegreerd achterlicht en een lichtgewicht kentekenplaathouder.

2017 YAM XS850AB EU BNS4 STU 001 03

Akrapovič uitlaatsysteem

De XSR900 Abarth wordt, trouw aan de 'need forspeed' filosofie van de originele café racer, compleet geleverd met een prestatie verhogende uitlaatsysteem van Akrapovič met twee titanium slip-on uitlaatdempers die met een exclusieve uitstraling en een stoer geluid een sterkere acceleratie geven.

Exclusief Abarth kleurenschema

Het unieke grijsrode kleurenschema, met Abarth logo's op de brandstoftank evenals op het carbon voorspatbord en de zadelafdekking, ademt de geest van een vervlogen tijdperk, en past naadloos bij de retro styling van de café racer. De nieuwe XSR900 Abarth, geïnspireerd door de jaren zestig en gekenmerkt door de modernste Japanse technologie in combinatie met Italiaanse ontwerp flair, brengt verschillendewerelden op een heel speciale manier bij elkaar.

Gelimiteerde oplage van slechts 695 stuks

De productie van de XSR900 Abarth is strikt beperkt tot slechts 695 stuks, en aan de zijkant van elke motorfiets bevindt zich een aluminium plaatje met het productienummer om de exclusiviteit van de machine extra te benadrukken.