Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

vrijdag, 28 oktober 2016 09:47

FGR Midalu V6: Mooi en exotisch

Written by

FGR Midalu, eerlijk, nog nooit van gehoord, maar de mensen achter de Midalu willen een exotische motor op de markt gooien die in kleine aantallen zal geproduceerd worden, voorzien van een zes cilinder in V, en dat wekt natuurlijk wel de aandacht.

 

2016 fgr midalu 2500cc v6 4

Er zijn genoeg “projecten” geweest waar de aankondiging aantrekkelijker was dan de eigenlijke uitwerking er van, men kan wel enkele van die exoten opnoemen die nooit verder of het eerste productie model gekomen zijn. Zo herinneren we ons zeker nog Horex die ondanks de vele publiciteit uit elkaar spatte als een zeepbel.

Nu dus de FGR Midalu V6, een motor die in Tsjechië ontwikkeld en gebouwd wordt, en wie al enige tijd in de motorsport wereld volgt zal de naam FGR niet onbekend klinken. FGR heeft een lange race historie en ontwikkeld frames voor de lichtste klasse in het WK, de Moto3. Maar nu gaan ze verder met een eigen straat motor.

 

De FGR Midalu zal worden aangedreven door een zelfontwikkelde V6 van 2442cc en een topvermogen van om en bij de 240 pk en een koppel van 160 Nm. De motor zal gebruik maken van heel veel carbon en zo kan men het gewicht reduceren tot 262 kg. Ohlin wordt de vering leverancier en Brembo verzorgt de remmen winkel.

Aangezien de FGR Midalu de stempel van exotisch opgespeld krijgt kan men zich ook heel goed inbeelden dat het prijskaartje de tag van exotisch zal krijgen. Anderzijds is het wel een "leuk ding"