Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zondag, 29 mei 2016 19:51

Triumph en Barbour International onthullen unieke Thruxton R

Written by

Om de samenwerking tussen de twee iconen uit de Britse motorindustrie te onderstrepen hebben Triumph en Barbour International opdracht gegeven aan beste Custom bouwer van het Vereenigd Koninkrijk, the Down and Out Café Racers, om de nieuwe Triumph Thruxton R voor het eerst onder handen te nemen en aankomende zaterdag 28 mei te onthullen in de The Bike Shed in Londen.

Met zijn prachtige handgeklopte plaatwerk en de voor Barbour International kenmerkende kleustelling combineert de BIT2 Thruxton R Café Racer een tijdloze klassieke stijl met moderne elementen. Direct opvallend zijn de zwart gespoten velgen met daaromheen het dikke rubber van de klassieke Firestone Champion banden. Het geheel wordt samengebracht door de handgemaakte aluminium retro cockpit die zeer laag gemonteerd is en zo de motor een aggressieve uitstraling meegeeft.

Triumph Thruxton R BIT2 Barbour International CafE Racer 9

De eveneens verlaagde clip-ons zorgen voor een aanvallende zithouding achter het lage “bubble” ruitje van de cockpit. Mooi detail aan de voorzijde is ook de drukknoop uit de Barbour International kledinglijn, die gebruikt is als afwerking voor de bevestigingsbout van de aan de zijkant gemonteerde enkele koplamp. De knoppen op de stuurhelfden, die onder andere toegang geven tot de rijmodi van de Thruxton R, zijn prachtig en minimalistisch wat de motor nog puurder en strakker maakt.

 

 

Vanuit het zadel heb je prachtig zicht op de strakke lijnen die over de slanke ongespoten tank van de Thuxton R lopen. De standaard metalen strip over de tank is daarbij vervangen voor een lederen riem die afkomstig is uit de kledingcollectie van Barbour International. Ook het zadel is aangepast en voorzien van hèt handelsmerk van Barbour International, de “Wax Cotton” stof. Om het plaatje compleet te maken wordt de standaard al prachtige grom uit de uitlaten versterkt door korte “megaphone” dempers en is er een handgemaakt aluminium zadelkapje en een custom LED achterlicht gemonteerd.

De BIT2 Thruxton R Café Racer zal aankomende zaterdag voor het eerst aan het publiek getoond worden in de Bike Shed, hierna zal de motor te zien zijn op diverse evenementen door heel Europa.

De afbeeldingen waarop de prachtige details van de motor zijn gemaakt in wat bekend staat als de Barbour Beacon lighthouse in South Shields, daar waar het merk is gevestigd sinds 1894.