Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zondag, 29 november 2015 21:33

SWM is back; inclusief retro lijn

Written by

Voor wie SMW niet kent, en dat geldt voor de meesten, is een klein Italiaans motorbouwertje die in het verleden op kleine schaal “dingen” uitbracht. Ze gingen op de fles en er werd jaren niets vernomen tot dit jaar. SWM of Speedy Working Motor is terug. Hetzij in een groot deel Chinese handen. De bouwer van overwegend cross en enduro motoren heeft ook een nieuwe, classic lijn, en die draagt natuurlijk de interesse.

Voor SWM is het een opstartperiode met eerst verkoop in Italië, en dan pas de rest van Europa. De Grand Milano,en de Silver Vase zijn twee classic motoren die op gebied van het uiterlijk er verre van slecht uit zien. De Grand Milano is een pure café racer met een ééncilinder motor van jawel 440 cc. De Silver Vase is een scrambler model, en de Grand Torismo dan weer een cruiser.

112014middle
De firma gebruikt motoren van hoofdzakelijk Husqvarna is zijn moderne motoren, maar waar de afkomst is van het 440cc blok is niet geheel duidelijk. De Chinese hoofdaandeelhouder is Shineray, en die bouwen dan weer motoren welke hier nog in Suzuki’s gehangen hebben, ooit, lang geleden.
Buiten het feit dat ze er helemaal niet slecht uit zien zijn de SWM motoren eerder, in ons bescheiden mening dan toch, opnieuw een vogeltje voor de kat. Italiaans design en Chinese blokken, niet het perfecte huwelijk……

swm moto silver vase 625x416

More in this category: Lego BMW R60/2 »